— siti sakina

Archive
November 2015 Monthly archive

Kami mempunyai perbincangan ini sedikit atas meja makan tengah hari hari ini tentang bagaimana perkara-perkara yang lebih mudah untuk bukan vegetarian-daripada vegetarian apabila mereka pergi ke luar negara untuk menjalani pendek, sama ada bercuti atau perniagaan. Nah, jika anda sedang bercuti dengan lawatan yang dirancang, sudah tentu syarikat pelancongan akan menyediakan anda dengan makanan yang akan mudah untuk anda: terutamanya apabila Jain perjalanan, mereka membuat ia satu titik untuk pergi dengan syarikat pelancongan yang akan menyediakan mereka makanan Jain. Saya tahu eksekutif perniagaan yang melancong dengan bersedia untuk memasak paket dals dan sabzis dan melengkapkan mereka dengan kedai membeli roti.

Malah, terdapat penurunan di sini. Apabila salah seorang ke luar negara, satu bahagian utama pengalaman adalah makanan! Masakan lokal, rasa satu kegemaran kebangsaan, secawan kopi di bistro, burger gergasi di AS McDonalds, fillet salmon salai di Tallin, golongan berada. Atau jika anda adalah seorang vegetarian yang ketat kemudian melakukan penyelidikan sebelum tangan dan mencuba hidangan vegetarian tempatan. Saya masih ingat masa kembali di Hong Kong, kita mempunyai beberapa kawan-kawan dengan kita yang vegetarian. Mereka mengarahkan nasi kukus dan persediaan tauhu. Itulah makanan yang baik! Dan berakhir dengan beban puding rumput china.

Read More

Nah, jadi apa jika hujan lewat … hidup menyala dan terdapat banyak aktiviti di pejabat dengan Bengkel Wonderchef pertama mendapat lebih selamat hari ini! Tiga hari buzyness … banyak demonstrasi menggunakan Ballarini dan Pavoni Alat memasak. The joinees baru semua bersemangat tentang bagaimana mudah untuk digunakan dan indah seluruh julat adalah.
Kami telah menikmati membuat Pan Lasagne, Ayam Bunga Ladu, Quesadillas dan Mango Bhapa Doi! Masakan Multi yang terbaik. Acara kemuncak hari ini adalah beberapa Muffins Buah Campuran yang saya akan membuat lewat petang, masa kumpulan terakhir untuk keluar dari ketuhar serentak dengan cawan teh panas yang pasti untuk melakukan pusingan. Yang berbunyi indah, bukan?
Wonderchef semakin dari tanah perlahan-lahan dan mantap dan adalah menggembirakan untuk melihat orang-orang yang suka memasak meningkatkan pengalaman dengan alat memasak yang sangat baik itu.

Read More

Resepi putu vegetarian ini merupakan sajian khas Kerala yang bisa dinikmati di Sri Lanka juga – tepung beras dan kelapa yang dimasak di dalam bekas berbentuk silinder.
Resepi ini adalah dari FoodFood saluran TV & telah dipaparkan di Sanjeev Kapoor Kitchen.

Prep Masa: 0-5 minit
Masak masa: 16-20 minit
Hidangkan: 4
Tahap Memasak: Sederhana
bahan-bahan

Tepung beras 1 ½ cawan
Dikikis kelapa 1 cawan
Garam secukup rasa
Minyak untuk brushi

Maklumat pemakanan
Kalori: 1196
Karbohidrat: 161,3
Protein: 21.1
Lemak: 51.9

kaedah
Langkah 1
Letakkan tepung beras dalam mangkuk, tambah garam dan kelapa dikikis dan 2 sudu air dan gaul rata.
langkah 2
Panaskan 1 cawan air dalam bekas bahagian bawah Puttu pengukus.
langkah 3
Berus acuan silinder dengan minyak, isi dengan campuran tepung beras. Sebarkan sama rata. Tutup tudung itu. Meletakkan dalam pengukus dan kukus selama 12-15 minit. Mengeluarkan acuan Puttu, tolak Puttu melalui silinder dengan batang kayu ke plat berkhidmat dan hidangkan putu bambu lembut gebu juriah semasa panas.

Read More

Bercakap tentang orang ramai! Di sini saya di Lapangan Terbang London dalam perjalanan ke Dallas dan anda akan percaya! Barisan A wujud untuk mandi! Saya rasa saya masih di dunia Q iaitu Mumbai saya … Jokes selain, melihat semua kertas iklan ini saya rasa ekonomi telah meningkat.

Pembicaraan saya pada majlis semalam pada Hari Diabetes Sedunia mempunyai larangan-larangan untuk pesakit kencing manis: tiada alkohol, tembakau, Maida, gula, makanan bergoreng, produk tenusu kaya seperti paneer dan krim, daging merah, minuman ringan dan Mithai. Teh dan kopi secara sederhana. Apa yang boleh? Sayur-sayuran, buah-buahan dan salad dengan berpakaian rendah minyak.

Satu lagi harus dilakukan. Berjalan pantas setiap hari – melakukannya seolah-olah doktor telah ditetapkan itu. Untuk membuat perkara yang lebih baik, patut dalam rejim senaman yang terlalu.

Seperti biasa, saya dengan berbesar hati untuk mencipta avatar baru beberapa resepi. Seperti yang telah saya hanya meletakkan tag NO pada makanan goreng, bagaimana pula samosa Panggang untuk membuat untuk itu?

Oleh itu, sambil anda membakar, saya dalam penerbangan ke Dallas.

Read More

Ia adalah musim Undhiyo! Dan rasa sekarang di pejabat juga adalah Gujarati sebagai perkara yang mula mengambil bentuk untuk pembuatan The Yellow Chilli di Ahmedabad.

Ia adalah yang pertama kalinya, semua restoran vegetarian dari meja Sanjeev Kapoor dan menu yang telah direka khas untuk rakyat Ahmedabad yang adalah pencinta makanan yang besar. Objektif saya adalah untuk menarik mereka keluar antara Isnin hingga Jumaat yang diketahui oleh mereka untuk makan di luar hanya pada hujung minggu! Laman web ini telah diperiksa, diluluskan dan dicop dan pelan lantai adalah pada peringkat cadangan.

Mempunyai mesyuarat induksi untuk membincangkan semua perkara-perkara lain yang penting untuk memulakan restoran dari awal. Mesyuarat ini mempunyai objektif untuk membawa pada satu platform, pemilik dan pasukan tentang falsafah Restoran Yellow Chilli, kedudukan, restoran, perkhidmatan, nilai untuk wang dan pengalaman keseluruhan supaya tidak ada lebih cerah, tidak lebih jangkaan dan kami mensasarkan matlamat yang realistik. Dan tujuannya adalah untuk memberi orang di Ahmedabad satu pengalaman yang unik dalam menikmati makanan India. Terdapat terlalu banyak tekanan kepada kami untuk masuk untuk restoran pelbagai-masakan tetapi kami amat yakin dengan produk kami dan kami pasti ini akan meneruskan trend tunggal masakan restoran yang melakukan dengan baik di Ahmedabad.

Tetapi, seperti sistem yang secukupnya, ia adalah satu perkara masa dan kerja bersepadu, dan TYC Ahmedabad boleh mengharapkan pembukaan Uttaran!

Seperti yang saya katakan ia adalah musim Undhiyo. Itulah apa yang memasak pada hob sekarang. Pelbagai kacang, bawang putih hijau, pisang mentah dan berkilauan terung kecil dan keladi ungu semua berada di tempat. Bersama-sama dengan ini, kami sedang dirawat untuk Shahi Paneer, Jeera Aloo, Tariwale Kale Chane, paranthas Mini, Saffron Pea Pulao dan Rasmalai untuk makan tengahari.

Read More

Setelah sekian lama saya boleh mengatakan bahawa saya telah susut daripada hujung minggu yang baik. Malam Jumaat saya menghadiri Zee TV Little Champs Finale di Kompleks Sukan Andheri. Jika saya menulis tentang kesesakan lalu lintas, saya dapat mengisi ruang ini! Tetapi tidak ada aduan, kerana program dan kanak-kanak yang berbakat bernilai semua usaha.

Cuba cendawan berperisa dan beriani ayam pada hari Ahad dan kerana ia telah dicipta kerana saya cincang dan dibersihkan, saya masih belum mendokumentasikan resipi! Bercakap dokumentasi, Flavours buku terbaru saya of the Orient sedia untuk dilancarkan pada Bengaluru dan Hyderabad. Melangkah ke akhir tempat-tempat ini bulan ini.

Buku baru saya adalah tentang masakan Pan-Asia yang fusion yang lazat perisa dari seluruh Asia termasuk masakan India Thailand, Jepun, Malaysia, China, Vietnam dan. Ia bukan untuk apa-apa yang negara-negara ini secara kolektif digelar eksotik Timur. Semua rempah dan bahan-bahan asli datang bersama-sama dalam kuali dan kuali untuk membuat hidangan yang unik yang tidak mempunyai perlawanan dalam mana-mana masakan lain. Di sini saya ingin menyebut bahawa saya telah tidak termasuk masakan India di bawah alam Asia kuali. Walaupun ia adalah tepat untuk mengatakan bahawa India adalah untuk dikira sebagai sebahagian daripada pan-Asia tetapi Kandungan halaman ini memberi penekanan kepada negara-negara yang jiran kita seperti yang saya telah menulis beberapa buah buku khas pada masakan Melayu.

Nah, ada lagi di kedai untuk anda! Tangkap anda kemudian.

Read More

Selamat datang di Blog Malhikdua. Ini adalah posting pertama anda. Ubah atau Hapus, kemudian lakukan ngeBlog sekarang juga!

Read More

Komentar Terbaru

Kategori