— siti sakina

Resepi Brownies Coklat

Saya tahu yang telah seketika kerana saya mencatatkan sesuatu …… .Dengan cuti Onam dan anak-anak di rumah menghalang saya pada jari kaki 24/7. Saya membuat brownies coklat untuk hari jadi Homey dan fikir saya akan berkongsi. Umur resipi amma itu sendiri lama, ia mempunyai dadih dan serbuk soda di dalamnya. Kerana ia adalah hari jadi hubby dear Saya mendahului dengan aising coklat satin, kacang gajus, dan mi coklat. Ini adalah mudah untuk membuat jika menggunakan pemukul telur dibandingkan dengan resepi kek black forest.

Bahan-bahan:

2 cawan: Semua tepung tujuan.
½ sudu teh Serbuk Soda.
½ cawan: serbuk koko.
½ cawan: Susu.
100 gm: Butter.
1 1/2 cawan: gula serbuk.
4: Telur.
½ cawan: Curd.
½ cawan: dicincang gajus.

Kaedah:

Mentega 1. krim dan gula tepung dengan pemukul telur.
2. Masukkan kuning telur satu persatu dan pukul pada kelajuan rendah.
3. Masukkan dadih ini dan menewaskan pada kelajuan rendah.
4. Campurkan semua tepung tujuan dengan serbuk soda dan serbuk koko dan kali ganda dalam ini ke dalam adunan krim seli dengan susu sehingga lembut dan gebu.
5. Kali ganda dalam kacang dan kacau perlahan-lahan. Tuangkan ke dalam dulang pembakar yang disapu mentega dan bakar hingga selesai.

SATIN CHOCOLATE Icing:

GULA: 1 CUP.
SUSU: 1/2 CUP.
COCOA POWDER: 3 sudu besar.
MENTEGA: 1 sudu besar.

Letakkan gula, susu dan serbuk koko dan membawanya ke mendidih dan kacau. Campurkan sehingga meninggalkan sisi kuali atau kot belakang sudu. Tambah mentega, kacau untuk beberapa ketika. Biarkan ia sejuk. Tuangkan di atas cake.Decorate.

Facebook Comments

Komentar Terbaru

Kategori

Leave a Reply

0 comments